top of page
compilatie.jpg
Logo ZERO ParaHockey Stichting - wit.png

apparel by The Indian Maharadja & Sportze Baarn

IMPRESSIES ZOMERVAKANTIE STARTUP CLINIC 2021

ZERO! Academy Zomervakantie Startup Keepersclinic toch nog een groot succes!

 

Na een succesvol keeperskamp in de meivakantie, werd vol goede moed gestart met de organisatie van de ZERO! Academy Zomervakantie Keeperskampen. Eén aan het begin van de zomervakantie en één aan het einde van de zomervakantie…

Al snel kwamen we erachter dat, omdat het eindelijk toegestaan was om op vakantie te gaan, alle keepers direct in juli op vakantie gingen. Hierdoor kon het eerste kamp van de zomervakantie niet doorgaan ondanks dat dé keeper van Amsterdam Heren 1: Joren Romijn, stond te popelen om training te geven!

Voor het tweede kamp: het ZERO! Academy Zomervakantie Startup Keeperskamp, hadden ook niet de minste keepers toegezegd om een dag training te komen geven: David Harte (Kampong Heren 1) en Sarah Sinck (Oranje Rood Dames 1). Daarnaast had Keepersclub ZERO! de absolute primeur met het eerste keeperskamp voor Parahockey! Het kon niet anders dan dat het Startup kamp net zo’n succes zou worden als het kamp in de meivakantie.

Bij de inschrijvingen kregen we te maken met het oudhollandse spreekwoord “onbekend maakt onbemind”, ondanks dat we menig club in de omgeving van Baarn overspoeld hadden met e-mails en de sociale kanalen vol stonden met onze aankondigingen van het ZERO! Academy Zomervakantie Startup Keeperskamp. Ook al hadden we eigenlijk te weinig aanmeldingen, we namen we deze keer toch de beslissing om het kamp door te laten gaan maar dan in de vorm van een keepersclinic.

Zo ging op donderdag 19 augustus de 1-daagse ZERO! Academy Zomervakantie Startup Keepersclinic van start met als primeur de deelname van een tweetal ParaHockey keepers.

Zowel de ParaHockey keepers als de ZERO! begeleiding vond het stiekem best spannend. Echter na 5 minuten was het ijs al gebroken, werd er volop gelachen en werden wij zwaar gedold door de ParaHockey keepers, met een geweldige ontspannen en leuke dag als gevolg. De clinic voor ParaHockey werd op veld 2 gehouden waarbij in eerste instantie op basis van een één-op-één formatie getraind werd met de keepers. In de middag gingen de twee keepers samen trainen onder begeleiding van twee trainers.

De ZERO! Academy Keepersclinic bestond uit vier trainingsrondes van een uur. Twee uur in de ochtend, en na de lunch nog een sessie van twee uur. Tijdens de sessies werd geen enkele oefening herhaald. Sterker nog: er waren maar twee oefeningen die ook in het meivakantie keeperskamp zaten! Gedurende de dag kregen de keepers 16 verschillende oefeningen. Dit ging van reactiesnelheid en techniek tot hele bizarre uitdagende vlieg en kunstwerk oefeningen. Voor de ParaHockey keepers hadden we ook flink uitgepakt met 6 verschillende oefeningen waarmee we ook hen tot de limiet konden pushen.

 

Uiteraard werd er niet de hele dag heel hard getraind. Gelukkig was er ook tijd voor plezier dus konden we aan het einde van de dag moe maar voldaan vaststellen dat dankzij de te gekke deelnemers we wederom een super geslaagde ZERO! Academy Keepersclinic hebben georganiseerd.

Tot de volgende ZERO! Keepersclinic! Deze vinden plaats in de Rabo HockeyDome op 3 & 4 en 5 & 6 januari 2022.

See you @ ZERO! Clinics

Het ZERO! Clinics Team

JP, Thijmen & Aaron

bottom of page