top of page
Overall impressie 2.png
Logo ZERO ParaHockey Stichting - wit.png

apparel by The Indian Maharadja & Sportze Baarn

IMPRESSIES ZERO! CLINIC KERSTVAKANTIE 2022/2023

Eerste ZERO! Clinic in de zaal een feit…

 

Op vrijdag 6 januari jl. was het dan eindelijk zo ver, de eerste clinic in de zaal van ZERO! Clinics

 

Van heinde en verre kwamen de ParaHockeyers (G-hockey spelers én keepers) én Jeugdkeepers naar het mooie Baarn getogen voor de ZERO! Clinic in de Rabo HockeyDome (blaashal) van de BMHV.

Voor nagenoeg alle ParaHockeyers was het de eerste keer dat ze in de zaal gingen hockeyen en dat was wel te zien aan de gespannen, maar opgetogen koppies van hen allen, voor de Jeugdkeepers was het eigenlijk wel gesneden koek maar die waren met name erg benieuwd wat de ZERO! Trainersstaf nu weer uit de hoge hoed getoverd hadden qua oefeningen.

Iedere deelnemer ontving een prachtig rood ZERO! Clinics short van The Indian Maharadja en na een kort welkomstwoord in het clubhuis, gingen we met z’n allen naar de blaashal alwaar de koning van de warming-ups, Sebastiaan Röell, wederom een leuke warming-up in petto had voor alle deelnemers.

Met een mix van 11 ParaHockeyers (acht spelers/ drie keepers) en 11 Jeugdkeepers en 12 stafleden, waarvan zes nieuwe stafleden, kon na de warming-up eindelijk begonnen worden met de clinic.

De ZERO! Hoofdtrainers hadden zich uitgeleefd met nieuwe enerzijds zaaltechniek- en reactie- oefeningen voor de keepers en anderzijds met behendigheid en goalgerichte oefeningen voor de spelers. De deelnemers en trainers genoten zichtbaar van de oefeningen en samen werd er met veel energie en plezier getraind.

Na vier trainingsrondes van 20 minuten was er dan tijd voor een heerlijke lunch, die klaar stond in het clubhuis van de BMHV en konden alle deelnemers en staf even bijkomen van de actieve ochtend. Tijdens de lunchpauze werd er getest met een drone om tijdens het spel-onderdeel opnames te maken ten behoeve van promotie van de ZERO! Clinic en de ZERO! ParaHockey Stichting én was er door de stafleden een soort ‘Arcade Speelhal’ georganiseerd, met spellen als ‘air’-(zaal) hockey, (hockey) biljart, mini (hockey) golf, (hockey) doolhof en latje tik

Met ruim een half uur pauze in de pocket, was het weer een gedoe van jewelste 😊 om alle deelnemers en staf van het clubhuis naar de blaashal te krijgen, waar de ‘Arcade Speelhal’ op hen stond te wachten. Gedurende een uur konden de deelnemers naar hartenlust alle spellen spelen en werd er van alles en nog wat vastgelegd op camera.

Tijdens de ‘Arcade Speelhal’ konden we dan eindelijk onze VIP-gasten verwelkomen: Kiki Gunneman (keepster Dames 1 Pinoké) en Maria Steensma (speelster Dames 1 Pinoké en Nederlands WK Zaalhockey team) en gezamenlijk deden ze enthousiast mee met de deelnemers aan de spellen in de ‘Arcade Speelhal’.

Na een uurtje spellen, was het dan weer tijd voor actie en konden de deelnemers zich vergapen aan de nieuwe trainingsronde met allemaal nieuwe oefeningen voor zowel de keepers als spelers. Net zoals vóór de lunch ging iedereen er weer met volle overgave in, maar voor sommige deelnemers waren alle nieuwe indrukken en de drukte in de blaashal toch net een beetje te veel. Dankzij de geweldige begeleiders (Roos en Karlijn) werden deze deelnemers extra in de watten gelegd en konden ze na wat rust weer volop meedoen.

De afsluiting was net zoals bij de buiten ZERO! Clinics,  shoot-out/ strafbal competitie tussen de keepers, spelers en trainingsstaf. Waarbij de keepers deze keer echt erg goed waren, maar uiteindelijk iedereen als winnaar de clinic beëindigde.

Wij hebben ontzettend van jullie allemaal genoten en hopen jullie dan ook in de eerstvolgende ZERO! Clinic – zaterdag 6 mei – te mogen verwelkomen

 

Het ZERO! Clinics Team

JP, Thijmen, Sebastiaan, Jesse en Puck

bottom of page