top of page
compilatie.jpg
Logo ZERO ParaHockey Stichting - wit.png

apparel by The Indian Maharadja & Sportze Baarn

IMPRESSIES ZERO! CLINIC MEIVAKANTIE 2022

Eerste ZERO! Clinic een feit!

Donderdag 5 mei en vrijdag 6 mei was het dan zo ver, de eerste ZERO! Clinics voor hockeyers en hockeykeepers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking! Uit het hele land kwamen hockeyers en keepers uit de G/LG hockey competitie en de reguliere jeugdcompetitie naar het BMHV-complex in het mooie Baarn voor een supertoffe dag vol hockeyplezier.

Op donderdag 5 mei begonnen we met de ZERO! Hockey Clinic, een hockey clinic alleen voor spelers en (beginnende) keepers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Onder leiding van onze speciale gasten, Maartje Kaptein en Anne Boer uit de Nederlandse Hoofdklasse hockey (respectievelijk keepster en speelster bij Pinoké Dames 1 en Jong Oranje), ondergingen alle deelnemers direct al een uitdagende warming-up en werd de toon gezet voor de rest van de dag.

Na de warming-up was het tijd voor de eerste van twee trainingsrondes; onder toeziend oog van Anne Boer werden de spelers uitgedaagd om nieuwe trucjes te leren en zo hun hockey skills te verbeteren. Van het liften van een bal over diverse balkjes tot het lopen van een parcours met hindernissen, niets was te gek om de spelers uit te dagen. Op het andere veld werden de keepers tot het uiterste gedreven met bijzondere keepersoefeningen, waarbij Maartje Kaptein in haar eigen keepersspullen dezelfde oefeningen onderging als de deelnemers. Tussendoor was er steeds tijd om, onder het genot van een lekker glas limo en een ontbijtkoek, even bij te komen en met elkaar en met de trainers te kletsen.

Rond het middaguur was het dan gelukkig tijd voor de lunch, lekker uitpuffen, bijkomen van het eerste anderhalf uur en socializen met de andere deelnemers, staff en trainers.

Na de lunch werden de keepers door de spelers uitgedaagd in een shoot-outs en strafballen competitie, waarbij de spelers uiteraard moesten proberen om bij de keepers te scoren. Sommige deelnemers hadden dit nog nooit gedaan, maar na een korte uitleg ging de competitie van start! Het enthousiasme spatte van het veld af en iedereen wilde wel winnen, maar uiteindelijk ging het om de ongelooflijke lol die we hadden met elkaar.

Na een verfrissend glas limo en wat fruit, gingen de spelers en keepers weer aan de slag met de tweede trainingsronde, waarbij Anne Boer en Maartje Kaptein van veld wisselden en de spelers kwamen tijdens verschillende oefeningen ineens tegenover een Hoofdklasse keeper te staan en moesten ongelooflijk hun best doen om tegen Maartje te scoren! Aan de andere kant werden de keepers uitgedaagd door Anne Boer en moesten de keepers echt wel even heel serieus aan de slag om de ballen van Anne tegen te houden!

Rond 15:30 was het dan ten einde, na een mooie dag vol met hockey gingen de spelers en keepers moe maar voldaan huiswaarts.

Op vrijdag 6 mei was dan de ZERO! Keepersclinic samen met de ZERO! Academy Keepersclinic, een hardcore keepersclinic voor competitie spelende G/LG keepers en reguliere Jeugdkeepers.

Net zoals op de donderdag werd er direct gestart met een uitdagende warming-up. Na de warming-up was het tijd voor de eerste van drie trainingsrondes en werden de keepers in groepjes van twee ingedeeld en liepen samen met één van de trainers naar hun start oefening. Ook nu hadden we weer de meest uiteenlopende en soms extreme keepersoefeningen, van een bal wegwerken die hard werd aangegooid tot showduiken en landen op een grote mat. De keepers werden tot het uiterste gedreven met deze bijzondere keepersoefeningen. Vanwege het mooie weer werd er besloten om ieder uur een limo break te houden, waar de keepers dankbaar gebruik van maakten en met z’n allen de verkoeling van het clubhuis opzochten.

Na drie uur hard trainen en lol maken, was het rond het middaguur dan eindelijk tijd voor de lunch, lekker uitpuffen, bijkomen van de eerste drie-en-een-half uur en socializen met de andere deelnemers, staff en trainers. Na drie uur hard trainen en lol maken, was het rond het middaguur dan eindelijk tijd voor de lunch, lekker uitpuffen, bijkomen van de eerste drie-en-een-half uur en socializen met de andere deelnemers, staff en trainers. Tijdens de lunch arriveerde onze special gast: Joren Romijn, keeper van Amsterdam Heren 1, die na de lunch niet alleen de keepers diverse tips ging geven maar ook nog een demo shoot-outs zou gaan doen tegen een paar topspelers van de BMHV

‘s Middags werden de keepers wederom uitgedaagd met een nieuwe reeks van oefeningen, zodat over de dag de keepers minstens 16 verschillende spannende, gekker, uitdagende oefeningen voorgeschoteld kregen. Joren Romijn draaide bij verschillende oefening mee met de andere keepers en gaf gaandeweg de keepers extra tips om een nog betere keeper te worden. Na de derde trainingsronde en vijfde limo break was het tijd voor de demo, shoot-outs: Joren Romijn tegen twee Heren 1 spelers en één Jongens B1 speler van de BMHV De jongens maakten het Joren wel erg moeilijk en één van de Heren 1-spelers wist zelfs twee keer te scoren, maar uiteindelijk trok Joren aan het langste eind tijdens de alles-of-niets shoot-out! Na de demo waren natuurlijk de keepers aan de beurt en mochten zij, onder het toeziend oog van de diverse ouders, de ZERO! staff en trainers uitdagen. Het enthousiasme spatte van het veld af want zowel de staff/trainers als de keepers waren super fanatiek! Maar uiteindelijk ging het om het ongelooflijke plezier dat we hadden met elkaar! Rond 17:00 was het ten einde, na een mooie dag vol met hockey gingen de spelers en keepers naar huis (en lekker in de auto in slaap vallen)!

Het ware twee ongelooflijke topdagen, dankzij de super enthousiaste deelnemers en onze ZERO!-staffleden!

Bedankt allemaal en tot de volgende keer!

See you @ZERO! Clinics

Het ZERO! Clinics Team

JP, Thijmen & Jesse

bottom of page