top of page

apparel by The Indian Maharadja & Sportze Baarn

OVER ONS

Het is voor iedereen bekent dat sporten belangrijke is voor niet alleen een gezonde ontwikkeling in het algemeen, maar ook goed is voor een algehele goede gezondheid. Niet alleen het actief bezig zijn is belangrijk, maar vooral ook de sociale contacten die je opdoet tijdens het sporten zijn heel belangrijk.

Iedereen neemt het maar voor lief dat sporten de gewoonste zaak van het leven is, maar voor mensen met een beperking is het een grote uitdaging om te gaan sporten.

Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke danwel een lichamelijke beperking (niet afhankelijk van een rolstoel) te stimuleren om te gaan sporten en in ons geval aan het hockeyen te krijgen.

Om ons doel te bewerkstelligen organiseren wij open hockey clinics voor enerzijds potentiële/aspirant sporters die kennis willen maken met het ParaHockey en anderzijds voor ParaHockey G/LG sporters (spelers en keepers) die hun skills willen verbeteren.

Sport zorgt voor verbroedering, sociale ontwikkeling, zelfvertrouwen en vooral plezier. Iets wat de ZERO! ParaHockey Stichting maar al te graag aanbied.

Logo ZERO ParaHockey Stichting - wit.png

DE OPRICHTER

JP.jpg

Jean-Paul The (JP)

JP heeft van jongs af aan de gelegenheid gehad om diverse sporten te mogen beoefenen; van jeugdvoetbal, basketbal, honkbal, tennis tot verschillende vormen van 'martial arts'  (top 5 van Nederland met judo) en uiteindelijk hockey.

Gedurende deze jaren bedacht JP al het plan om 'later als hij groot is' een organisatie op te zetten die iedereen de mogelijkheid geeft om niet alleen te sporten maar ook goede professionele begeleiding te krijgen

Vanaf 2006 is JP begonnen met het verzorgen van hockey keeperstrainingen, in eerste instantie op basis de algemeen geldende standaard keeperstrainingen waar iedere keeperstrainer mee begint, maar daar kwam al snel verandering in.

Door gebruik te maken van zijn ervaringen in de andere sporten, ontwikkelde JP al snel zijn eigen programma voor keeperstraining en borrelde het idee weer op om die organisatie op te gaan zetten die iedereen de mogelijkheid geeft om te sporten en in dit geval te hockeyen. 

In 2022 is JP dan 'eindelijk' gestart met zijn eigen ZERO! Academy, waar naast het geven van hockey keeperstraining op diverse clubs ook de start is gemaakt met het organiseren van keepersclinics, de uiteindelijk basis voor de ZERO! ParaHockey Stichting

bottom of page