top of page
cover.jpg
Logo ZERO ParaHockey Stichting - wit.png

apparel by The Indian Maharadja & Sportze Baarn

SCHENKINGSAKTE: INVESTEREN MET BELASTINGVOORDEEL

Met een structurele bijdrage kunnen wij onze ZERO! Clinics in meerdere regio's organiseren en nog meer mensen met een verstandelijke danwel lichamelijke beperking (niet afhankelijk van een rolstoel) bereiken. Door deze bijdrage vast te leggen in een schenkingsakte, investeer je met belastingvoordeel. Dubbel winst: voor jou voordeliger, voor ons fijner. 

Wat is een schenkingsakte.

In een schenkingsakte leg je jouw structurele schenking of gift aan een goed doel schriftelijk vast voor minstens 5 jaar. Met een schenkingsakte draag je bij aan het verwezenlijken van onze missie met maximaal fiscaal voordeelwant de Belastingdienst betaalt dan tot wel 40% van jouw gift*. Dat kan een notaris regelen, maar je kunt ook gebruik maken van onze schenkingsakte. Je moet gedurende 5 jaar tenminste 1x per jaar een vast bedrag schenken. Je bepaalt zelf of je per maand of kwartaal een deel van het vaste jaarlijkse bedrag aan de ZERO! ParaHockey Stichting betaalt, of dat je de jaarlijkse schenking in één keer overmaakt.

Voordelen van een schenkingsakte voor jou.

 • Het hele bedrag van de schenking is aftrekbaar van het belastbaar inkomen. 

 • De Belastingsdienst betaalt een aanzienlijk deel (tot 40%) mee aan de schenking.* Met deze gratis tool bereken je eenvoudig jouw belastingvoordeel.

 • Je gehele gift komt ten goede aan het verwezenlijken van ons doel om iedereen met een verstandelijke danwel lichamelijke beperking (zonder afhankelijk te zijn van een rolstoel) de mogelijkheid geven om te kunnen gaan sporten (hockeyen) en best mogelijke begeleiding geven, waarbij het plezier in het sporten (hockeyen) en het sociale aspect centraal staan, omdat de ZERO! ParaHockey Stichting dankzij de ANBI-status geen schenkbelasting hoeft te betalen.

Voordelen van een schenkingsakte voor de ZERO! ParaHockey Stichting.​

 • Meer zekerheid van inkomsten voor de ZERO! Clinics.

 • De ZERO! ParaHockey Stichting kan haar ZERO! Clinics in meerder regio's organiseren.

Hoe sluit je een schenkingsakte af?

 1. Vul de schenkingsakte in.

 2. Lees de toelichting bij het invullen van het formulier, en bekijk onze privacy policy.

 3. Print het formulier 2 keer en onderteken ze. Nog makkelijker: je kunt het formulier ook digitaal invullen en ondertekenen.

 4. Stuur de formulieren naar de ZERO! ParaHockey Stichting. Dat kan per mail of per post naar Stichting de ZERO! ParaHockey Stichting t.a.v. Jean-Paul The, Weteringstraat 67, 3741 TE BAARN

 5. Wij verwerken vervolgens de overeenkomst, en sturen één exemplaar ondertekend door onze directie naar je terug.

 6. Bewaar dit exemplaar goed: als de Belastingdienst daarom vraagt, moet je de overeenkomst kunnen laten zien.

Let op:

Hoe hoog de belastingaftrek is, hangt af van je inkomen en leeftijd.

De aftrek daalt in stapjes van 3% per jaar van 40% (2022) naar 37,1% (2023).

Download de schenkingsakte

VOOR MEER INFORMATIE:

Jean-Paul The

Tel.: 0654 222 340

email: info@zphs.nl

bottom of page